Huis


TAXATIE? Waarom voor ú interessant of noodzakelijk?

Poortman makelaars geeft de komende weken taxatietips voor een aantal voorkomende situaties. Heeft u hiermee te maken? Neem contact op met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken

Poortman makelaars geeft de komende weken taxatietips voor een aantal voorkomende situaties. Heeft u hiermee te maken? Neem contact op met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken! Wij zijn als Register Taxateurs binnen alle vastgoedsegmenten gecertificeerd, waardoor we voor alle situaties voor u het benodigde kunnen uitvoeren!

Hierbij TAXATIETIP 1: Financiering bij aankoop

Wanneer je een woning koopt en een hypotheek aanvraagt, eist de bank/geldverstrekker altijd een (gevalideerd) taxatierapport opgemaakt door een Register Taxateur. Hiermee weet de geldverstrekker wat de waarde is van de woning en kan daarmee inschatten wat de risico’s, rente en financieringsmogelijkheden zijn!
Naast woningen taxeren wij ook agrarische objecten/gronden (LAV) of bedrijfsmatig vastgoed (BOG)! Wij kunnen u zeker van dienst zijn!

TAXATIETIP 2: Verbouwen

Wilt u verbouwen, uitbreiden, isoleren of andere (energiebesparende) maatregelen treffen aan uw woning? Dan kunt u eventueel een taxatie laten opmaken, zodat de geldverstrekker (een deel van) de te maken kosten kan (mee)financieren!
De kosten voor een taxatie kunnen snel worden terugverdiend! Bel ons voor een (taxatie)afspraak of neem contact op met uw financieel adviseur.

TAXATIETIP 3: Herfinanciering huidige hypotheek

Heeft u in het verleden al een financiering afgesloten, dan kan het zijn dat u een (relatief) hoge rente betaald of dat de marktwaarde niet meer aansluit bij de huidige woningmarkt. Het kan verstandig zijn uw financiering eens goed onder de loep te (laten) nemen! De kans is groot dat dit een voordeel geeft in uw maandelijkse woonlasten!
De kosten voor een taxatie kunnen snel worden terugverdiend! Bel ons voor een (taxatie)afspraak of neem contact op met uw financieel adviseur.

TAXATIETIP 4: Verbouwd?

Heeft u verbouwd, uitgebreid, na geïsoleerd of andere maatregelen getroffen aan uw woning, dan is de kans groot dat dit een waardevermeerdering tot gevolg heeft!
Wanneer u de woning in de huidige staat laat taxeren, kan hieruit een overwaarde blijken en kunt u wellicht profiteren van rentevoordeel! De kosten voor een taxatie kunnen snel worden terugverdiend! Bel ons voor een (taxatie)afspraak of neem contact op met uw financieel adviseur.

 

TAXATIETIP 5: Verdeling

Is er sprake van een scheiding, heeft u een woning (gedeeltelijk) in eigendom gekregen door overlijden of is er sprake van een verkoop binnen familie? Soms wordt de WOZ-waarde als uitgangspunt aangehouden, echter is dit niet de actuele marktwaarde.

Laat een taxatie opmaken door een van onze Register Taxateurs, zodat er geen onduidelijkheden (achteraf) komen over de marktwaarde van het pand. Zij taxeren naast woningen ook agrarische objecten of -gronden (LAV) en bedrijfsmatig vastgoed. Bel ons voor een (taxatie)afspraak of neem contact op met uw financieel adviseur.

TAXATIETIP 6: Aankoop extra grond of woning (belegging)

Soms komt het voor dat u bijvoorbeeld aanliggende grond of een extra woning als belegging wilt aankopen. Het kan mogelijk zijn dat dit gedeeltelijk binnen uw huidige hypotheek wordt gefinancierd. Daarbij eist de bank/geldverstrekker altijd een (gevalideerd) taxatierapport om de ruimte binnen de huidige hypotheek vast te kunnen stellen. Neem contact op met uw financieel adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Naast woningen taxeren wij ook agrarische objecten/gronden (LAV) of bedrijfsmatig vastgoed (BOG)! Wij kunnen u zeker van dienst zijn!

 

 

Persoonlijke zoekhulp

Geef hier je wensen door en blijf voortdurend op de hoogte van ons nieuwe woningaanbod!

50.000

1.300.000