Ten Holtheweg 52

8341 PG Steenwijkerwold

€ 450.000,- k.k.

190 m2

3.040 m3

3.050 m2

4

Omschrijving

Gelegen op een prachtige, landelijke, maar tevens zeer centrale locatie in Steenwijkerwold, staat deze royale, robuuste, rietgedekte woonboerderij. De totale kavel heeft een oppervlakte van 3.050 m2 en bestaat uit de ondergrond en tuin van de woonboerderij en een gedeelte van het erf. Op dit erfgedeelte zijn enkele bijgebouwen aanwezig, te weten een aangebouwde berging (ca. 130 m2) en de vrijstaande kapschuur (ca. 235 m2).

De gemeentelijk monumentale boerderij is traditioneel gebouwd en door de jaren heen door de huidige eigenaren goed onderhouden. Zo is het riet gedurende de jaren vernieuwd en is het schilderwerk in 2019 voor het laatst geheel aangepakt!

Indeling

De boerderij is uitgerust met een royaal voorhuis, waar het woongedeelte op de begane grond bestaat uit een authentieke en hoge entree/hal, toegang tot bijkeuken, toilet en badkamer; trapopgang; royale straatgerichte woonkamer met erker; toegang tot keuken, uitgerust met een nette hoekkeuken met inbouwapparatuur; slaapkamer; achtergang met doorgang naar het indrukwekkend grote achterhuis. Deze ‘deel’ is aan te merken als voormalige veestalling en ook nog op deze manier ingericht. Voorzien van houten gebinten, gedeeltelijk hout zolders, betonvloer met gedeeltelijk middels klinkers afgedichte grup, enkele mestkelder met roostervloer en onbeschoten sporenkap.

De verdieping bestaat uit een overloop, 3 slaapkamers en berging middels vaste berg- en kastruimte. Geheel eenvoudig, maar netjes afgewerkt en voorzien van schroten. De totale woonoppervlakte bedraagt ca. 190 m2 (waar inpandig relatief eenvoudig meer van gemaakt kan worden) en meer dan 3000 m3 (!!) inhoud. Het bestemmingsplan biedt tevens de mogelijkheid het pand middels een omgevingsvergunning te splitsen in meerdere woningen. Mogelijkheden genoeg dus!

Informatie over de locatie:
Deze voormalige melkveehouderij is door verplaatsing van het agrarisch bedrijf niet meer actief in gebruik binnen de agrarische sector. Het aansluitende erf -waar tot voorkort de voormalige ligboxenstal stond- is kadastraal afgesplitst. De eerder aanwezige bebouwing is gesloopt en het terrein is nu aan te merken als braakliggend. Eigenaar is voornemens op dit perceel een woningbouwplan te ontwikkelen, waarbij de doelgroep starters en senioren als potentiële doelgroep worden meegenomen.

Situering
De boerderij is gelegen aan de noordwestzijde van Steenwijkerwold, aansluitend aan het landelijk gebied en op ca. 5 km afstand van Steenwijk, met al haar voorzieningen en mooie kern als oude vestingstad.

Bestemmingsplan
Naam bestemmingsplan: Steenwijkerwold – Ten Holtheweg 52 en Bentekamp
Bestemming: Wonen met specifieke bouwaanduiding - monument en Tuin

Aanvaarding in overleg
Vraagprijs: € 450.000,- k.k.

Toon volledige omschrijving

Kenmerken

Vraagprijs
€ 450.000,- k.k.
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Woonhuis

Soort
woonboerderij
Type
vrijstaande woning

Woning

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Ligging
aan rustige weg, open ligging
Bijzonderheden
monumentaal pand
Isolatievormen
dubbel glas
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
190 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
431 m2
Perceel oppervlakte
3.050 m2
Bouwjaar
1930
Inhoud
3.040 m3

Schuur/berging

Soort
vrijstaand hout
Totaal aantal
1
Soorten warm water
c.v.-ketel

Tuin

Tuintypen
tuin rondom
Kwaliteit
normaal
Totale oppervlakte
2.000 m2

Garage

Soorten
geen garage

Bagane grond

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Keuken
dichte keuken
Overige ruimten
toilet, bijkeuken, berging, gang

Verdieping 1

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
3
Overige ruimten
overloop, berging

Toon volledige kenmerken

woning afbeelding

Ten Holtheweg 52

8341 PG Steenwijkerwold

€ 450.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen


Ten Holtheweg 52

8341 PG Steenwijkerwold

  • DD dash MM dash JJJJ

360° foto