Korenweg 7

7711 GB Nieuwleusen

Op aanvraag

153 m2

1920

Melkveehouderij

Omschrijving

In het buitengebied van Nieuwleusen op een steenworp afstand van de Lichtmis ligt dit net verzorgd melkveebedrijf met ruime oppervlakte cultuurgrond. De meeste voorzieningen zijn aanwezig in de kern van Nieuwleusen, voor het overige ligt het centrum van Zwolle op slechts 15 auto minuten.

Het bedrijf heeft een omvang van 34.31.21 ha. De huiskavel inclusief het bouwblok (circa 1,9 ha) is 18.11.93 ha en aan de overkant van de weg ligt de veldkavel van 15.19.28 ha. Op het erf van circa 10.000 m2 bevinden zich de bedrijfswoning met het achterhuis, de melkveestal, een jongveestal c.q. opslagloods, een mestsilo en diverse voeropslagen. De opstallen zijn goed voor 66 grootveeboxen en een afkalfhok voor grootvee en 33 ligboxen, een groepshok en 8 eenlingboxen voor jongvee. Naast de bedrijfswoning is er een tweede woning aanwezig (plattelandswoning op het bouwblok). Deze is geen onderdeel van de aanbieding, echter, in overleg is aankoop van deze woning wel mogelijk.
De ruime oppervlakte cultuurgrond is geschikt voor zowel gras- als bouwland.

Bedrijfsgebouwen:
Bedrijfswoning:
Het voorhuis van de boerderij stamt uit 1920 en is opgetrokken in een deels gemetselde spouw en een deel steens gevels met aftimmering, een betonnen en houten begane grond vloer, houten verdiepingsvloer en een in 2015 vernieuwde, pannen gedekte kap.
De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: Hal, tweede hal, woonkeuken, woonkamer, kelder met bovenliggende kastruimte, badkamer, toilet, kantoor en 2 slaapkamers.
Verdieping: Overloop en 2 slaapkamers.
De woning wordt verwarmd middels gashaarden en is in de loop der jaren gerenoveerd en goed onderhouden.

Achterhuis:
Het achterhuis met bouwjaar 1920 heeft een betonnen vloer, gemetselde spouw gevels en een gebinten kapconstructie met pannen gedekte sporen kap. Het achterhuis wordt gebruikt als jongveestal, in de stal zijn 11 ligboxen, 8 eenlingboxen en een groepshok gerealiseerd. Het gebouw heeft circa 100 m3 mestopslag in en achter het gebouw.

Melkveestal:
De ligboxenstal stamt uit 1984 en heeft een afmeting van circa 20,7 x 31,1 meter. De stal bestaat uit een betonnen vloer met traditionele roosters, gemetselde gevels, stalen spanten en asbesthoudende golfplaten. In de stal zijn 66 grootveeboxen, een afkalfhok, een melkrobotruimte, een kantoor en een tanklokaal gerealiseerd. De koeien worden gemolken door een Lely Astronaut A2 melkrobot geplaatst in 2008 en de melk wordt opgeslagen in een 7.000 liter melkkoeltank. Tevens is de stal uitgerust met een krachtvoerbox en 2 grote ventilatoren. De stal heeft circa 350 m3 mestopslag in de onderliggende mestkelders.

Jongveestal:
De jongveestal is gebouwd in 1987 , meet circa 16,0 x 22,5 meter en is verdeeld in 2 spantvakken met in totaal 22 ligboxen voor jongvee en 3 spantvakken als werkplaats voor de opslag van machines. Het gebouw is opgetrokken in halfsteens en damwand gevels, stalen spanten en asbesthoudende golfplaten. Onder het jongveegedeelte liggen mestkelders met een inhoud van circa 250 m3.

Machineberging:
De machineberging uit 1992 meet circa 8,1 x 18,3 meter en beschikt over een garage, 3 paardenboxen en genoeg bergruimte. De berging is opgetrokken in halfsteens en damwand gevels, stalen spanten en asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met tegels en de garage is toegankelijk met een overheaddeur.

Mestsilo:
De kunststof mestsilo is in 2004 gebruikt aangeschaft en is voorzien van een drijfdek. De mestsilo is goedgekeurd tot oktober 2028.

Voeropslagen:
- Maïssilo, circa 60 x 6,5 x 1 meter, betonnen vloer en wanden.
- 2 sleufsilo’s van 35 x 6,5 x 1,1 meter en een plaat van 18 x 5 meter met 1 wand.
- Verharde plaat van 18 x 25 meter met 1 wand
- Mestvaalt

Milieu:
Het bedrijf heeft in 2021 een melding activiteitenbesluit gedaan voor het houden van 66 melk- en kalfkoeien en 48 stuks vrouwelijk jongvee. In 1998 is er een melding gedaan voor dezelfde dieraantallen.

NB-vergunning:
Er is geen natuurvergunning aanwezig. Gezien de data van de oprichting van de veestallen waren alle nu aanwezige dierverblijven al aanwezig der dato van de aanwijzing van de eerste Natura-2000 gebieden.

Bestemming:
De vigerende bestemming is agrarisch, het bouwvlak is bestemd met 2 wooneenheden, de tweede woning is bestemd als plattelandswoning, deze woning geeft dus geen gebruiksbeperkingen voor het bedrijf. Van het bouwvlak is nog circa 1,0 ha onbenut.

Jachtrecht:
Het jachtrecht is verhuurd, de opbrengst gaat naar een goed doel.

Windmolen:
Op circa 375 meter afstand van de bedrijfswoning staat een windmolen. In het kader van het vestiging van het opstalrecht ten behoeve van de realisatie van de windmolen is overeengekomen dat de woningen Korenweg 5a en 7 beide als “molenaarswoning” aangemerkt worden.

Going concern:
Overname going concern is bespreekbaar.
Ook verkoop van alleen het erf, al dan niet met een gedeelte van de grond bespreekbaar.

Fosfaatrechten:
Niet inbegrepen, overname wel bespreekbaar.

BTW:
Er wordt uitgegaan van een levering onder de vrijstelling de Omzetbelasting waarbij er sprake is van een overgang van een algemeenheid van goederen die verplicht onder artikel 37d van de Wet op de Omzetbelasting 1968.
Indien artikel 37d niet van toepassing is, geldt met name herziening van de investering in het dak van het achterhuis.

Grondpercelen:
De huiskavel ligt naast en achter het bedrijf en is ontsloten via het bouwblok en middels diverse dammen zowel aan de Korenweg als aan de westzijde liggende Meentjesweg. Aan de overkant van de Meentjesweg ligt de veldkavel, ook deze is op diverse plekken ontsloten aan de openbare weg. De percelen hebben goede afwatering en de meeste percelen zijn vierkant/rechthoekig en dus efficiënt te bewerken. Zowel de huis- als de veldkavel zijn grotendeels bodemtype Hn21, Veldpodzolgronden, leemarm en zwak lemig fijn zand en plaatselijk pZg23, Beekeerdgronden, lemig fijn zand. De grondwatertrap is IV, de gronden zijn dus geschikt voor zowel grasland als akkerbouwteelten.

Toon volledige omschrijving

Kenmerken

Vraagprijs
Op aanvraag
Aanvaarding
in overleg
Status
Beschikbaar
Bouwvorm
bestaande bouw
Aantal bedrijfswoningen
1

Melkveehouderij

Aantal Ligboxen
33
Melksysteem
melkrobot
Overige voorzieningen
De kunststof mestsilo is in 2004 gebruikt aangeschaft en is voorzien van een drijfdek. De mestsilo is goedgekeurd tot oktober 2028., - Maïssilo, circa 60 x 6,5 x 1 meter, betonnen vloer en wanden., - 2 sleufsilo’s van 35 x 6,5 x 1,1 meter en een plaat van 18 x 5 meter met 1 wand., - Verharde plaat van 18 x 25 meter met 1 wand, Mestvaalt
Aantal Ligboxen
66

Melkveehouderij - bedrijfswoning

Omschrijving
Bedrijfswoning
Oppervlakte
153 m2
Bouwjaar
1920

Melkveehouderij - achterhuis

Omschrijving
Achterhuis
Oppervlakte
96 m2
Bouwjaar
1920

Melkveehouderij - melkveestal

Omschrijving
Melkveestal
Oppervlakte
620 m2
Bouwjaar
1984

Melkveehouderij - jongveestal

Omschrijving
Jongveestal
Oppervlakte
360 m2
Bouwjaar
1987

Melkveehouderij - machineberging

Omschrijving
Machineberging
Oppervlakte
144 m2
Bouwjaar
1992

Veldkavels oppervlakte

Hectare
15
Are
19
Centiare
28

Huiskavel oppervlakte

Hectare
19
Are
11
Centiare
93

Hoofdwoning

Bruto inhoud
588 m3
Bouwjaar
1920
Onderhoud binnen waardering
goed
Onderhoud buiten waardering
goed
Energieklasse
G

Toon volledige kenmerken

woning afbeelding

Korenweg 7

7711 GB Nieuwleusen

Op aanvraag

Bezichtiging aanvragen


Korenweg 7

7711 GB Nieuwleusen

  • DD dash MM dash JJJJ

360° foto's


1 2